Михајловићева: Држава обезбеђује половину средстава за соларне панеле

Михајловићева: Држава обезбеђује половину средстава за соларне панеле

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Врбасу након потписивања уговора о реконструкцији и енергетској санацији основне школе и предшколске установе, да ће Министарство почетком септембра расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, као и да ће до краја године бити други позив за замену столарије.

„Очекујем да све локалне самоуправе најпре заврше свој део посла за први позив. Нису све расписале јавни позив за компаније. Чекамо и да се формирају комисије и да средином августа буду расписани позиви ка грађанима. Други позив ће бити у децембру и позивам све градове и општине да се пријаве. Имаћемо сваке године три позива, али не смемо да дозволимо да пројекат траје наредних 20 године. План је да за пет година подигнемо енергетску ефикасност на виши ниво, а за то ћемо издвојити око 150 милиона евра годишње“, рекла је потпредседница Владе.

 

Она је додала да ће почетком септембра Министарство расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, а да ће процедура бити као и за пројекат замене столарије и да ће држава обезбедити половину потребних средстава.