Михајловићева и Хил о закључивању споразума између Србије и САД о стратешкој сарадњи у области енергетике

Михајловићева и Хил о закључивању споразума између Србије и САД о стратешкој сарадњи у области енергетике

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором САД у Србији, Кристофером Хилом, о сарадњи у области енергетике, укључујући закључивање споразума о сарадњи између влада две државе о стратешкој сарадњи у области енергетике у Србији.

”Србија је на почетку енергетске транзиције и потребни су нам и искуство и знање оних који су у том процесу испред нас ако желимо да повећамо производњу чисте енергије и будемо енергетски безбедни. Више од годину дана смо радили и припремали нацрт споразума између двеју влада о стратешкој сарадњи у области енергетике, који би био веома важан корак у унапређењу сарадње Србије и САД у овој области", рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да Србију очекују велики пројекти у енергетици, међу којима је један од најважнијих пројекат прве хибридне реверзибилне хидроелектране Ђердап 3. 

 

Амбaсадор Хил је захвалио потпредседници Владе на доброј сарадњи и изразио очекивање да сарадња две земље у области енергетике може бити додатно унапређена.