Михајловићева: Инвестициони циклус вредан 17 милијарди евра

Михајловићева: Инвестициони циклус вредан 17 милијарди евра

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је у Крагујевцу да нови инвестициони план у области рударства и енергетике обухвата пројекте вредне 17 милијарди евра.

 

„Припремили смо и план инвестиција који ћемо представити домаћој и међународној јавности. Очекујемо да вредност инвестиција буде близу 17 милијарди евра. Подсетићу да смо у ресору саобраћаја имали 16 милијарди и видели сте какве смо резултате постигли. Улагаћемо у електроенергетске коридоре, велике хидроелектране, соларне и ветро електране, али и у стабилност у снабдевањем гасом и нафтом“, рекла је она.

Михајловићева је изјавила да се прве инвестиције очекују наредне године.

„Следеће године очекујемо да ћемо имати и прве уговоре које ћемо почети да реализујемо и бићемо незаобилазни енергетски коридор, као што смо у саобраћају. Директор Путева Србије ми је рекао да је у јуну ове године пола милиона возила више него у јуну прошле године, а за 10 одсто више него 2019. Као што смо незаобилазна рута у транспорту, тако ћемо бити и у енергетици“, казала је она.