Михајловићева: Неопходна сарадња и са синдикатима и са предузећима

Михајловићева: Неопходна сарадња и са синдикатима и са предузећима

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Асоцијације слободних и независних синдиката о проблемима са којима се суочавају запослени у издвојеним предузећима ЕПС-а, „Аутотранспорт Костолац“, ПД „Прим“ д.о.о. Костолац и ПД „Георад“ Дрмно.

Како су рекли, радници су забринути за будућност компанија, плате су знатно ниже него пре издвајања, постоје велики проблеми са менаџментом, а упитна је будућност фирми, с обзиром на, како наводе, пад укупне вредности предузећа. Они су затражили и да се врате под окриље ЕПС-а.

 

Потпредседница Владе и ресорна министарка, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да ће Министарство рударства и енергетике пружити максималну помоћ у оквиру својих надлежности, а најавила је и заједнички састанак са Министарством привреде.

“Имали смо састанак и са синдикатом запослених у ЕПС-у, направићемо анализу издвојених предузећа, а у томе ће нам бити потребна сарадња са свим синдикатима, као и са управом издвојених предузећа и „Електропривреде Србије“. Иницираћемо и састанак са Министарством привреде о досадашњем раду и плановима за будућност издвојених предузећа“, истакла је Михајловићева.

 

Представници АСНС захвалили су на сарадњи коју имају са потпредседницом Владе и Министарством рударства и енергетике и изразили наду да ће она бити на високом нивоу и у наредном периоду.