Михајловићева: Сарадња са Израелом у спровођењу зелене агенде и јачању енергетске безбедности

Михајловићева: Сарадња са Израелом у спровођењу зелене агенде и јачању енергетске безбедности

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Јахелом Виланом, амбасадором Израела, о сарадњи у области зелене енергије, процесу енергетске транзиције и даљем развоју свеукупних билатералних односа.

Михајловићева је рекла да Меморандум о разумевању између Министарства рударства и енергетике Србије и Министарства енергетике Израела о сарадњи у области зелене енергије представља основу за унапређење привредних активности и да је развој ОИЕ додатна могућност за заједничке пројекте у овој области.

„Србија се доношењем новог законодавног оквира, посебно Закона о коришћењу ОИЕ, јасно определила да иде ка декарбонизацији и започела процес енергетске транзиције и на том путу желимо да што више сарађујемо са Израелом, земљом која већ има запажене резултате у развоју ОИЕ“, изјавила је потпредседница Владе. 

 

Током састанка било је речи и о сарадњи у електроенергетици, могућностима инвестирања у високонапонску мрежу, као и сарадњи у гасном сектору.