Михајловићева у Новом Пазару: Ограничене цене нафтних деривата до краја априла

Михајловићева у Новом Пазару: Ограничене цене нафтних деривата до краја априла

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је Влада изменама Уредбе о ограничењу висине цена нафтних деривата заштитила тржиште и потрошаче у Србији.

„Добра вест је да смо изузети из петог пакета санкција ЕУ према Русији, што значи да ће снабдевање нашег тржишта нафтом преко Јадранског нафтовода бити настављено и после 15. маја. То нас ставља у бољу позицију од многих других држава у региону“, рекла је Михајловићева.

 

Она је, одговарајући на питања новинара у Новом Пазару, рекла да уредба о ограниченој цени деривата остаје на снази до 30. априла.

„Донели смо на седници Владе одлуку о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена нафтних деривата, чија је примена важила од 11. марта до 11. априла и сада уредба важи до 30. априла, како бисмо спречили поремећаје на тржишту и заштитили потрошаче. И даље ће бити на снази ограничење цене од 179 динара по литру за пољопривреднике. Остаје и смањење акциза на деривате у износу од 20 одсто, што такође доприноси стабилизацији тржишта“, рекла је она.