Михајловићева у Врању: Решавамо конкретне проблеме, пријеми грађана свуда у Србији

Михајловићева у Врању: Решавамо конкретне проблеме, пријеми грађана свуда у Србији

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Врању, где је организован пријем грађана, да је највећи део тросатног разговора био посвећен проблемима који су у вези са напајањем електричном енергијом, запослењем и комуналним проблемима.

Она је рекла да ће грађани на сва питања и проблеме које су изнели у директном разговору која су у надлежности Министарства рударства и енергетике, али и оних питања која су у надлежности других министарстава, локалних самоуправа или јавних предузећа добити одговоре писаним путем.

 

„Пријем грађана у Врању је нешто што смо организовали први пут још док сам водила Министарстве енергетике, развоја и заштите животне средине, наставили смо и у Министарству грађевинаства, саобраћаја и инфраструктуре, и сада смо кренули из Врања. Ову праксу настављамо и у другим градовима, јер су сви важни, без обзира на број становника, јер желимо да чујемо проблеме са којима се грађани суочавају. Следећи пријем биће у Ужицу, након тога у Зајечару и биће, као и сада, присутни државни секретари, помоћници, представници ЕПС-а, ЕМС-а, „Електродистрибуције Србије“, „Србијагаса“. Људи су се жалили и на честе прекиде у снабдевању електричном енергијом. То је проблем са разуђеним деловима свуда у Србији, не само у Врању. Велики новац ће бити уложен у повећање стабилности и безбедности нисконапонске мреже, минимум 100 милиона евра“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе је рекла да сви заинтересовани који су желели да изнесу свој проблем, а данас нису дошли на пријем, могу да доставе документа Министарству.

„Искуство каже да смо раније успевали да решимо око 90 одсто проблема које су нам грађани саопштавали у директном разговору. Није све било у вези са ресором, било је питања о запослењу, о комуналним проблемима, а ми ћемо позвати све надлежне како би људи добили одговоре. Нека решења и рокове смо већ донели. Били су људи из „Геокса“, и представници синдиката и неколико запослених. Оно што могу да кажем је да без обзира на исход и на то да ли ће ова компанија остати или не, држава ће обезбедити довољан број радних места за све. Ова компанија је имала глобалне проблеме, иако је у Србији пословала добро, али оно што је најважније је да ће држава обезбедити посао, а како се зове послодавац то је мање важно и то сам рекла и људима у очи“, истакла је она.

 

Слободан Миленковић, градоначелник Врања, истакао је да је овај вид комуникације користан и за грађане и за рад локалне самоуправе.

„Чули смо много тема, проблема, неке можемо да решимо одмах. Оваква интеракција и сарадња града и Министарства сигурно ће бити на корист грађанима“, рекао је Миленковић.

 

Срећко Пејковић, начелник Пчињског управног округа, захвалио је потпредседници Владе и њеном тиму и рекао да Влада све време брине о грађанима целог округа.