Михајловићева у Врању: Уговори са грађанима о замени столарије крајем августа

Михајловићева у Врању: Уговори са грађанима о замени столарије крајем августа

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је у Врању, где је организован пријем грађана, да ће пројекат о повећању енергетске ефикасности трајати наредних неколико година и да ће бити потребно између 100 и 150 милиона евра годишње.

„Сада локалне самоуправе расписују позиве ка компанијама које ће учествовати у замени столарије, сви подаци су јавно доступни, постоје јасно дефинисана правила за то које компаније могу да учествују. Након тога иде позив ка заинтересованим грађанима, који се са профактурама јављају општинама или градовима. Очекујемо прве уговоре са грађанима крајем августа и да пре почетка грејне сезоне буду завршени радови“, рекла је Михајловићева.

 

Она је поновила да ће почетком септембра бити расписан и јавни позив за субвенционисање куповине соларних панела.

„И тај позив ће бити по истим принципима као и за замену столарије. У оба случаја ће држава обезбедити 50 одсто средстава, а 50 процената ће плаћати грађани. Новца има довољно, позивам све да се пријаве, јер је неопходно да смањимо потрошњу топлотне и електричне енергије“, рекла је она.