Смањи
Аа
Повећај

Лакићевић: У наредних месец дана замена столарије у свих 67 локалних самоуправа

Лакићевић: У наредних месец дана замена столарије у свих 67 локалних самоуправа

Државни секретар у Министарству рударства и енергетике, Зоран Лакићевић, рекао је да очекује да ће у наредних месец дана бити завршени радови на замени столарије у свих 67 локалних самоуправа које су учествовале у програму подизања енергетске ефикасности, као и да очекује већу заинтересованост општина на следећем јавном позиву који ће бити објављен до краја године.

"Прве уговоре грађанима у Димитровграду доделила је прошле недеље, потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, и ти радови су већ почели. Радови су почели и у другим местима, а у наредних месец дана очекујемо завршетак свих радова на замени столарије, док је завршетак изолације компликованији процес који захтева више времена. До краја године Министарство ће расписати још један позив за доделу субвенција за замену столарије, а у јануару очекујемо потписивање првих уговора са општинама. Такође, током наредне године биће још неколико јавних позива и очекујемо већи број општина, с обзиром на то да су многе у међувремену исказале намеру да учествују у овом пројекту”, рекао је Лакићевић, гостујући на РТС-у.

Државни секретар је напоменуо да је Министарство недавно расписало конкурс за доделу субвенција за соларне панеле који ће моћи да се постављају на крововима домаћинстава и да ће грађани производњом електричне енергије из соларних панела вишкове моћи да врате у дистрибутивни систем, или да га користе за своје потребе. Он је рекао да ће већ у јануару бити постављени први соларни панели на домаћинствима.