Смањи
Аа
Повећај

Гасификација у Панчеву

Поштовани,

 

Желим да вам се обратим поводом проблема са прикључењем на гасну мрежу у надлежности Србијагаса у Панчеву.

 

У улици у Панчеву у којој живи моја мајка хтели смо да се прикључимо на гасну мрежу. Наиме, пре месец дана по трећи пут је постављена подземна гасна инсталација у нашој улици (у тротоару поред куће).

 

Први пут је постављена 1993, али због санкција инсталација нике постављена до краја.

Други пут 2003, када је Дирекција за уређење Панчева радила реконструкцију улице, али један део инсталације је био неисправан и то је тако било до пре два месеца, када су ту постојећу заменили новом.

 

Позвали смо Србијагас у жели да се прикључимо, али су нам рекли да ове године неће бити могућности прикључења.

 

Након тога, позвао сам Министарство рударства и енергетике - Сектор за нафту и гас, речено ми је да писменим путем поднесемо захтев за прикључење па тек онда да им се обратимо.

 

Прикупили смо потребну документацију за подношење захтева, извод из катастра непокретности и копију плана подземних инсталација за кућу.

 

Отишао сма са мајком у просторије „Србијагаса у Панчеву и хтели смо да поднесемо захтев за кућни гасни прикључак.

 

Рекли су нам да не можемо да поднесемо захтев док се прво не провери да ли има могућности. Погледали су нашу документацију, рекли су да је у реду и узели контакт телефон.

 

Јуче су позвали моју мајку и рекли јој да неће бити могућности за прикључење на гасну мрежу. Тако да нисмо ни били у могућности да поднесемо писаним путем захтев за кућни гасни прикључак, па се због тога и обраћам вама.

 

Иначе, у тој улици су углавном инфдивидуалне куће и још 4-5 комшија су такође изразили жељу да се прикључе на гасну мрежу. Углавном су сви добили исти одговор да ове године неће бити могућности.

 

Не разумем који је разлог замене гасне инсталације када немамо могућности да прикључимо, а због монопола Србијагаса немамо алтернативу.

 

Иначе, као што знате, Панчево има доста проблема са аерозагађењем, нарочито зими због индивидуалних ложишта. Тако да сте нам ви последња инстанца којој можемо да се обратимо за помоћ око гасификације у Панчеву.

 

Срдачан поздрав,

 

Момчило Бубњевић