Смањи
Аа
Повећај

Михајловићева: Први јавни позив за субвенције за соларне панеле

Михајловићева: Први јавни позив за субвенције за соларне панеле

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће у петак, 3. септембра, бити расписан јавни позив Министарства рударства и енергетике за субвенционисање уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

“Програм ће се спроводити по истом моделу као и кад смо имали јавни позив за замену столарије, што значи да 50 одсто новца обезбеђују јединице локалне самоуправе и Министарство, а 50 одсто плаћају сами грађани. Очекујем да у наредних месец, до месец и по дана, грађани могу да потпишу прве уговоре са јединицама локалних самоуправа”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је додала да је планирано да до краја године буде расписан још један јавни позив за замену столарије, а да ће у наредној години бити неколико јавних позива за субвенционисање уградње соларних панела.

 

“Не постоји ниједан разлог да не користимо зелену енергију и да не учинимо све да будемо ефикаснији у коришћењу електричне и топлотне енергије, а јавни позиви управо треба да допринесу том циљу. Хоћемо да видимо у наредних неколико година на крововима зграда и кућа више соларних панела и да више користимо зелену енергију”, рекла је Михајловићева.