Смањи
Аа
Повећај

Gasifikacija u Pančevu

Poštovani,

 

Želim da vam se obratim povodom problema sa priključenjem na gasnu mrežu u nadležnosti Srbijagasa u Pančevu.

 

U ulici u Pančevu u kojoj živi moja majka hteli smo da se priključimo na gasnu mrežu. Naime, pre mesec dana po treći put je postavljena podzemna gasna instalacija u našoj ulici (u trotoaru pored kuće).

 

Prvi put je postavljena 1993, ali zbog sankcija instalacija nike postavljena do kraja.

Drugi put 2003, kada je Direkcija za uređenje Pančeva radila rekonstrukciju ulice, ali jedan deo instalacije je bio neispravan i to je tako bilo do pre dva meseca, kada su tu postojeću zamenili novom.

 

Pozvali smo Srbijagas u želi da se priključimo, ali su nam rekli da ove godine neće biti mogućnosti priključenja.

 

Nakon toga, pozvao sam Ministarstvo rudarstva i energetike - Sektor za naftu i gas, rečeno mi je da pismenim putem podnesemo zahtev za priključenje pa tek onda da im se obratimo.

 

Prikupili smo potrebnu dokumentaciju za podnošenje zahteva, izvod iz katastra nepokretnosti i kopiju plana podzemnih instalacija za kuću.

 

Otišao sma sa majkom u prostorije „Srbijagasa u Pančevu i hteli smo da podnesemo zahtev za kućni gasni priključak.

 

Rekli su nam da ne možemo da podnesemo zahtev dok se prvo ne proveri da li ima mogućnosti. Pogledali su našu dokumentaciju, rekli su da je u redu i uzeli kontakt telefon.

 

Juče su pozvali moju majku i rekli joj da neće biti mogućnosti za priključenje na gasnu mrežu. Tako da nismo ni bili u mogućnosti da podnesemo pisanim putem zahtev za kućni gasni priključak, pa se zbog toga i obraćam vama.

 

Inače, u toj ulici su uglavnom infdividualne kuće i još 4-5 komšija su takođe izrazili želju da se priključe na gasnu mrežu. Uglavnom su svi dobili isti odgovor da ove godine neće biti mogućnosti.

 

Ne razumem koji je razlog zamene gasne instalacije kada nemamo mogućnosti da priključimo, a zbog monopola Srbijagasa nemamo alternativu.

 

Inače, kao što znate, Pančevo ima dosta problema sa aerozagađenjem, naročito zimi zbog individualnih ložišta. Tako da ste nam vi poslednja instanca kojoj možemo da se obratimo za pomoć oko gasifikacije u Pančevu.

 

Srdačan pozdrav,

 

Momčilo Bubnjević