Смањи
Аа
Повећај

Lakićević: U narednih mesec dana zamena stolarije u svih 67 lokalnih samouprava

Lakićević: U narednih mesec dana zamena stolarije u svih 67 lokalnih samouprava

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike, Zoran Lakićević, rekao je da očekuje da će u narednih mesec dana biti završeni radovi na zameni stolarije u svih 67 lokalnih samouprava koje su učestvovale u programu podizanja energetske efikasnosti, kao i da očekuje veću zainteresovanost opština na sledećem javnom pozivu koji će biti objavljen do kraja godine.

"Prve ugovore građanima u Dimitrovgradu dodelila je prošle nedelje, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, i ti radovi su već počeli. Radovi su počeli i u drugim mestima, a u narednih mesec dana očekujemo završetak svih radova na zameni stolarije, dok je završetak izolacije komplikovaniji proces koji zahteva više vremena. Do kraja godine Ministarstvo će raspisati još jedan poziv za dodelu subvencija za zamenu stolarije, a u januaru očekujemo potpisivanje prvih ugovora sa opštinama. Takođe, tokom naredne godine biće još nekoliko javnih poziva i očekujemo veći broj opština, s obzirom na to da su mnoge u međuvremenu iskazale nameru da učestvuju u ovom projektu”, rekao je Lakićević, gostujući na RTS-u.

Državni sekretar je napomenuo da je Ministarstvo nedavno raspisalo konkurs za dodelu subvencija za solarne panele koji će moći da se postavljaju na krovovima domaćinstava i da će građani proizvodnjom električne energije iz solarnih panela viškove moći da vrate u distributivni sistem, ili da ga koriste za svoje potrebe. On je rekao da će već u januaru biti postavljeni prvi solarni paneli na domaćinstvima.