Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva: Bezbednost rudara Resavice najvažnija, strateške odluke donosiće zajedno država, poslovodstvo i sindikati

Mihajlovićeva: Bezbednost rudara Resavice najvažnija, strateške odluke donosiće zajedno država, poslovodstvo i sindikati

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa sindikatima JP za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ i v.d. direktorom ovog javnog preduzeća Sašom Spasićem, o bezbednosti i zdravlju na radu, situaciji u proizvodnji, kao i budućim koracima za konsolidaciju rudnika.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je bezbednost rudara na prvom mestu i da je neophodno da se u potpunosti sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku Soko nakon pogibije osam rudara.

Ona je rekla da je podrška države bila ključna da bi se omogućilo da Resavica funkcioniše, kao i da je Ministarstvo otvoreno za svaki razgovor i zajedničko rešavanje problema.

„Sve odluke u vezi sa konsolidacijom i modernizacijom rudnika ćemo donositi zajedno, država, poslovodstvo i sindikati. Spremni smo da podržimo sva rešenja koja su održiva i koja će rezultirati boljim uslovima za život ljudi u opštinama u kojima se nalaze rudnici u sastavu JP PEU Resavica”, rekla je Mihajlovićeva.

V.d. direktor JP PEU Resavica Saša Spasić istakao je da je bezbednost rudara na prvom mestu i izvestio potpredsednicu Vlade i njen tim o trenutnoj situaciji u proizvodnji, rešavanju problema u poslovanju i potencijalima ovog preduzeća.

Predstavnici sindikata izneli su svoje stavove u vezi sa situacijom u preduzeću i očekivanjima zaposlenih u vezi sa budućim koracima u konsolidaciji JP PEU Resavica.