Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva: Cena peleta ograničena, sledeći korak pomoć „Srbijašumama“ i pojačana inspekcijska kontrola

Mihajlovićeva: Cena peleta ograničena, sledeći korak pomoć „Srbijašumama“ i pojačana inspekcijska kontrola

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni i da će inspekcije u narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada usvojila.

Odgovarajući na pitanja novinara o situaciji na tržištu peleta, Mihajlovićeva je rekla da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni, na osnovu uredbe koju je Vlada donela, i da sada predstoje aktivnosti da se pomogne Srbijašumama da imamo dovoljno sirovog drveta. 

”Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima”, rekla je Mihajlovićeva prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac - Novi Pazar - Tutin.

 

Ona je dodala da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime, i da se na tome radi već godinu dana unazad.

”Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Kriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji”, navela je Mihajlovićeva.