Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva: Investicioni ciklus vredan 17 milijardi evra

Mihajlovićeva: Investicioni ciklus vredan 17 milijardi evra

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je u Kragujevcu da novi investicioni plan u oblasti rudarstva i energetike obuhvata projekte vredne 17 milijardi evra.

 

„Pripremili smo i plan investicija koji ćemo predstaviti domaćoj i međunarodnoj javnosti. Očekujemo da vrednost investicija bude blizu 17 milijardi evra. Podsetiću da smo u resoru saobraćaja imali 16 milijardi i videli ste kakve smo rezultate postigli. Ulagaćemo u elektroenergetske koridore, velike hidroelektrane, solarne i vetro elektrane, ali i u stabilnost u snabdevanjem gasom i naftom“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je izjavila da se prve investicije očekuju naredne godine.

„Sledeće godine očekujemo da ćemo imati i prve ugovore koje ćemo početi da realizujemo i bićemo nezaobilazni energetski koridor, kao što smo u saobraćaju. Direktor Puteva Srbije mi je rekao da je u junu ove godine pola miliona vozila više nego u junu prošle godine, a za 10 odsto više nego 2019. Kao što smo nezaobilazna ruta u transportu, tako ćemo biti i u energetici“, kazala je ona.