Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva: Ne možemo pobeći od prošlosti, ali moramo da sarađujemo zbog generacija koje dolaze posle nas

Mihajlovićeva: Ne možemo pobeći od prošlosti, ali moramo da sarađujemo zbog generacija koje dolaze posle nas

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u Sarajevu da je vreme da političari u regionu shvate da je potrebno da se ne bave prošlošću, već da rade na zajedničkim projektima koji će unaprediti ekonomiju i doneti građanima i građankama bolji životni standard.

„Poruka svima nama u politici jeste da sve što je bilo ostavimo u prošlosti, od nje ne možemo pobeći, ali je vreme da nađemo zajedničke načine za saradnju i da se vezujemo na ono što će obezbediti bolje uslove za život naših građana, da nađemo najmanji zajednički sadržalac, a to je ekonomija, to je i energetika. Ja sam u energetici više od 30 godina i uverena sam da je to oblast koja može da povezuje ljude i države. Potrebno je da gradimo nove energetske kapacitete, između ostalog i Buk-Bijelu, koja će značiti dodatnu stabilnost ne samo za Srbiju, već za čitav region, koji može i treba da bude na mapi globalnih investitora zelene energije“, rekla je ona odgovarajući na pitanja novinara posle Foruma Energetske zajednice o pravednoj tranziciji na kojem je govorila.

Upitana da prokomentariše izjavu ministra Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu, ona je odgovorila da to nije zvaničan stav Vlade Republike Srbije.

„Ta izjava nije zvanična politika Vlade Srbije, bez obzira što je Vlada u tehničkom mandatu. Kao građanin, on ima pravo da iskazuje sve svoje želje, aspiracije i snove, ali to nije zvaničan stav Vlade Srbije“, rekla je Mihajlovićeva.