Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva: Rudarstvo je i prerada rude i briga o ljudima koji žive pored rudnika i životnoj sredini

Mihajlovićeva: Rudarstvo je i prerada rude i briga o ljudima koji žive pored rudnika i životnoj sredini

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je u Boru, gde je potpisan ugovor između kompanije „Ziđin majning“ i JKP „Vodovod“ u Boru o priključenju 400 domaćinstava iz sela Metovnica, da rudarstvo nije samo eksploatacija i prerada rude, već i poboljšanje životnog standarda svih ljudi.

„U julu prošle godine smo bili u Metovnici i govorili o izgradnji vodovodne mreže i drago mi je da je danas potpisan ugovor i da je kompanija pokazala društvenu odgovornost, i drago mi je da zajedno možemo da radimo na poboljšanju uslova života svih građana i građanki celog okruga. Rudarstvo nije samo eksploatacija rude, već briga o ljudima, ne samo zaposlenima, već svim ljudima koji žive u ovom kraju. U toku je priključenje 400 domaćinstava iz sela Metovnica na vodovodnu mrežu, a ovim ugovorom se Ziđin majning obavezuje da će u narednih pet godina snositi deo troškova za utrošenu vodu za ova domaćinstva, za količine do 25 kubnih metara. To su velike i značajne stvari i poruka svima jeste da želimo da ljudi ostanu da žive ovde, da kako kompaniji raste profit, tako i svim ljudima raste životni standard. Sve što radimo u rudarstvu, ako radimo zajedno, možemo da postignemo rezultate“, rekla je Mihajlovićeva.

 

„Zahvaljujem se ministarki, ovo je velika stvar za naše selo. Sve vreme apelujem da je ovo kapitalna investicija i drago mi je da se posle godinu dana aktivnog rada došlo do kraja. I država i grad su uvideli problem i sada smo priključeni na gradski vodovod. U ime MZ hvala i državi i ovo je veliki razlog za slavlje svih nas“, rekao je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

 

Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga, izjavio je da je podrška Vlade i resornog ministarstva od velike važnosti za sve opštine u okrugu, a Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora, da je na početku realizacije dogovor bio da kompanija pomogne i da je to sada finalizirano u skladu sa potrebama meštana Metovnice.

„Kompanija je od svog osnivanja postavila postulate poslovanja kao odgovoran i pouzdan partner društvu i zajednici. Izgradnja vodovoda u Metovnici je jedan od najznačajnijih projekata u koji smo do sada uložili milion evra i to će rešiti dugogodišnji problem meštana. Nastavićemo u budućnosti da primenjujemo naše načelo – razvoj rudarstva zarad dobrobiti društva“, rekao je Li Heping, generalni direktor kompanije „Ziđin majning“.