Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva s ambasadorom Slovenije: Velike mogućnosti za nove investicije u oblasti rudarstva i energetike

Mihajlovićeva s ambasadorom Slovenije: Velike mogućnosti za nove investicije u oblasti rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Republike Slovenije u Republici Srbiji Damjanom Bergantom, o saradnji dve zemlje u oblasti rudarstva i energetike.

”Ministarstvo je pripremilo novi zakonski okvir u oblasti energetike i rudarstva, sa glavnim ciljem da se iskoriste velike mogućnosti za nove investicije, kako u rudarstvu, tako i u obnovljivim izvorima energije, od solarne energije i biogasa, do svih drugih vidova obnovljivih izvora energije. Naši zakoni i sistem podsticaja za obnovljive izvore energije biće usklađeni s regulativom Evropske unije i želimo da privučemo kvalitetne investicije u ovom sektoru”, rekla je Mihajlovićeva.

 

Ambasador Bergant čestitao je potpredsednici Vlade na preuzimanju novog resora i poželeo uspeh u radu. On je naveo da očekuje dalji napredak u ekonomskoj i trgovinskoj saradnji dve zemlje i podsetio da u Srbiji posluju energetske kompanije iz Slovenije koje su veoma aktivne na ovom tržištu.