Смањи
Аа
Повећај

Mihajlovićeva u Vranju: Ugovori sa građanima o zameni stolarije krajem avgusta

Mihajlovićeva u Vranju: Ugovori sa građanima o zameni stolarije krajem avgusta

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je u Vranju, gde je organizovan prijem građana, da će projekat o povećanju energetske efikasnosti trajati narednih nekoliko godina i da će biti potrebno između 100 i 150 miliona evra godišnje.

„Sada lokalne samouprave raspisuju pozive ka kompanijama koje će učestvovati u zameni stolarije, svi podaci su javno dostupni, postoje jasno definisana pravila za to koje kompanije mogu da učestvuju. Nakon toga ide poziv ka zainteresovanim građanima, koji se sa profakturama javljaju opštinama ili gradovima. Očekujemo prve ugovore sa građanima krajem avgusta i da pre početka grejne sezone budu završeni radovi“, rekla je Mihajlovićeva.

 

Ona je ponovila da će početkom septembra biti raspisan i javni poziv za subvencionisanje kupovine solarnih panela.

„I taj poziv će biti po istim principima kao i za zamenu stolarije. U oba slučaja će država obezbediti 50 odsto sredstava, a 50 procenata će plaćati građani. Novca ima dovoljno, pozivam sve da se prijave, jer je neophodno da smanjimo potrošnju toplotne i električne energije“, rekla je ona.