Зоран Павловић
Зоран Павловић

Зоран Павловић

в.д. помоћника министарке

Рођен је 1970. године у Лозници. Завршио је Војну академију Копнене Војске за ВШС, смер инжињерија, инжињеријски официр. Основне студије је завршио на Факултету цивилне одбране Универзитета у Београду, са стеченим стручним називом Професор цивилне одбране, а специјалистичке студије на Факултету безбедности, Универзитета у Београду, са стеченим стручним називом Специјалиста за кризни менаџмент.

У периоду од 1990. до 2018. године радио је у својству професионалног војног лица - официра у Војсци Србије. Од 1990. до 2014. године обављао је командне и руководеће дужности у јединицама Ратног ваздухопловства и против ваздухопловне одбране (РВ и ПВО) Војске Србије. Од 2014. до 2018. године обављао је руководећу дужност у Генералштабу Војске Србије. У периоду од 2018. до 2019. године обављао је функцију директора привредног друштва „Аеродроми Србије“ д.о.о. Београд. Од 2019. године до новембра 2020. године обављао је функцију в.д. помоћника министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – Сектор за инспекцијски надзор, а од 03.12.2020. године обавља функцију в.д. помоћника министарке рударства и енергетике - Сектор за инспекцијски надзор. Био је вођа и учествовао је у раду више стручних, пројектно менаџерских и других тимова.

Током рата 1999. године, указом председника државе одликован је за „узорно, храбро, одлучно и изузетно извршавање задатака у одбрани и безбедности отаџбине“, а 2016. године такође, указом председника државе одликован је „за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области одбране и безбедности Републике Србије“, носилац је више одликовања од којих и медаље за ревносну службу. Док је радио у ВС, за постигнуте резултате у раду више пута је награђиван од стране министра одрбране и других нивоа руковођења и командовања и ванредно је унапређен у виши чин.